Informatie contracten 2021

Informatie contracten 2020 en 2021 voor cliënten Logopedistenpraktijk Hoofddorppleinbuurt

Logopedie en logopedie-stottertherapie zitten in het basispakket van de zorgverzekering.
Voor cliënten vanaf 18 jaar geldt dat u eerst uw eigen risico moet betalen. Het wettelijke eigen risico voor 2020  en 2021 is vastgesteld op 385 euro.

Door de zorgverzekeraars worden ons steeds meer regels opgelegd die ons veel tijd kosten. Tijd die wij liever besteden aan de inhoud van de behandeling. Tevens worden er niet houdbare tarieven gerekend. Om deze reden hebben wij besloten niet met alle zorgverzekeringen een contract te tekenen.
Op deze wijze kunnen wij de kwaliteit blijven garanderen die u van ons gewend bent; deskundige begeleiding door logopedisten met jarenlange ervaring en opleidingen op het gebied van logopedie en stottertherapie.

Informatie verzekeringen: wel/geen contract 2020

In 2020 hebben wij wel een overeenkomst getekend met Menzis, Anderzorg, CZ, Ohra en Nationale Nederlanden en VGZ. Bij deze verzekeringen wordt de behandeling volledig vergoed.

In 2020 hebben wij geen overeenkomst getekend met Zilveren kruis/Achmea, DSW, ASR, VRZ/ Z&Z / Eno/ ONVZ, IptiQ/ Caresc en Eucare. Bij deze verzekeringen betaalt u mogelijk een eigen bijdrage. Eén keer per maand krijgt u van ons factureringsbureau een rekening.

Informatie contracten verzekeringen; 2021

In 2021 hebben wij wel een overeenkomst getekend met Menzis, Anderzorg, Hema, PMA, CZ, Ohra en Nationale Nederlanden en Just. Bij deze verzekeringen wordt de behandeling volledig vergoed. Dit is eveneens het geval bij de ONVZ-groep (waaronder PNO-zorg en VVAA).

In 2021 hebben wij geen overeenkomst getekend met Zilveren kruis/Achmea, DSW, ASR, VRZ/ Z&Z / Eno/ VGZ, IptiQ/ Caresc en Eucare. Bij deze verzekeringen betaalt u een eigen bijdrage.

De zorgverzekering blijft in de meeste gevallen het grootste gedeelte van de rekening betalen. Heeft u een restitutiepolis (vaak genoemd als ‘vrije keuze‘) bij een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijgt u in vrijwel alle gevallen de behandelingen volledig vergoed.

Eén keer per maand krijgt u van ons factureringsbureau een rekening.

Via deze link kunt bekijken onder welke overkoepelende verzekeringsmaatschappij uw verzekering valt  (zie afbeelding onderaan pagina op onderstaande website):
https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/overzicht-markt