Actualiteiten

De Nationale Voorleesdagen 2019

De Nationale Voorleesdagen naderen met rappe schreden. Ze duren van 23 jan. t/m 2 feb. 2019

Woensdag 23 januari starten De Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2019: ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers (Querido).

Bekijk ook de website van de OBA (openbare bibliotheek Amsterdam) voor activiteiten tijdens de voorleesdagen 2019!

 

Wereldstotterdag 2018, maandag 22 oktober

Uitnodiging lustrumfeest

Speak your mind, oftewel ‘zeg wat je op je hart hebt’ is het internationale thema van Wereld Stotterdag 2018.
Zeggen wat je op je hart hebt lukt vaak niet zoals je zou willen als je last hebt van stotteren.
De NFS (het samenwerkingsverband van de cliëntvereniging Demosthenes en de professionals in de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST) met als gemeenschappelijk doel het organiseren van voorlichting en wetenschap) viert dan haar 4e lustrum en krijgt een nieuwe naam: StotterFonds.
Maar er is meer: we vieren ook dat Marie Christine Franken voor haar baanbrekend werk aan vroege interventie de grote prijs van de International Fluency Association heeft gekregen. En verder: bekende artiesten die stotteren, treden op. We zien nieuwe filmpjes over stotteren. We maken korte gesprekjes mee van mensen die zelf stotteren, hun ouders, wetenschappers; en allemaal over de vragen: wat is het, wat doet het met je, en wat kan je eraan doen. Alles wordt flitsend geleid door Andrew Makkinga.

En zo willen we iedereen van harte uitnodigen om dit 20-jarig bestaan met ons te vieren in een wervelend feest in de Tolhuistuin. Deze feestelijke locatie ligt vlakbij Amsterdam CS. Een ‘DWDD’ opmaak, hapje en drankje ervoor en erna. Kortom: de moeite waard.
Het tijdstip is van 16-20 uur.
Meld je nu aan via de link op onze website: www.stotteren.nl

.
Bert Bast, voorzitter NFSAl jaren leeft het idee om een poster met bekende Nederlanders die stotteren te maken. Het is gelukt!
Vijf BN-ers hebben hun medewerking verleend.
Ed Sheeran is geen Nederlander maar we vonden hem als rolmodel zo geschikt dat hij toegevoegd is. De personen zijn ook afgebeeld op losse posters zodat cliënten hun eigen rolmodel kunnen kiezen. Op het lustrumfeest ontvang je een pakket met posters. Het pakket is na Wereldstotterdag aan te vragen bij het Stotterfonds.

Wereld Stotterdag 2017

De ouders van basisschoolkinderen die stotteren hebben een belangrijke taak bij de begeleiding.

Zij zijn immers de constante factor in het leven van hun kind. Alle anderen: leerkrachten, buren en sportcoaches hebben een vluchtigere, tijdelijke band met een kind en kunnen de problemen die door het stotteren ontstaan meestal moeilijker op waarde schatten. Ook als logopedist/stottertherapeut zijn er periodes dat het kind niet in onze aandacht is. Deze campagne heeft als doel ouders van kinderen die stotteren te ondersteunen bij hun taak om de omgeving te informeren over stotteren; hoe om te gaan met pesten, leestoetsen waarbij het tempo het resultaat bepaalt, spreekbeurten en praten over stotteren. De brochures kunnen de ouders ondersteunen in de communicatie met de school. In het kader van wat de richtlijn zegt over nazorg kunnen de tips voor ouders gebruikt worden om te garanderen dat het stotteren van het kind in de aandacht blijft.

Kijk voor uitgebreide informatie op www stotteren.nl of neem contact op met:

Annelies Mobach, 06-40618646

Anja van der Vlist-Pluut 06-42162475

Wereld Stotterdag 2016

Afgelopen jaar stond  wereldstotterdag in het teken van het grote belang van vroegtijdige onderkenning van stotteren bij (heel) jonge kinderen. Ongeveer 5% van de kinderen maakt een periode van onvloeiend spreken door. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met vroegtijdige signalering en begeleiding van stotteren veel problemen op latere leeftijd kunnen worden voorkomen,  omdat het onvloeiend spreken dan nog geen ingeslepen gewoonte geworden is. Hoe langer een kind stottert, des te meer moeite zal het kosten om dit te verhelpen. Als ouders ongerust, gespannen of geïrriteerd zijn over het spreken van hun kind – hoe jong dit ook is – is het belangrijk dat zij hulp zoeken.

(klik op poster om uit te vergroten)

22 oktober 2016 Wereldstotterdag

Uitnodiging Theatervoorstelling ‘Joep!’

22 oktober 2016

joep-1joep-2

Op een ochtend wordt het lammetje Joep wakker met een vreemd gevoel. Hij moet en zal iets heel belangrijks vertellen. Dat lijkt gemakkelijker dan het is want Joep stottert. Vol goede moed bezoekt hij zijn vrienden om het grote nieuws te verspreiden. “Ik bè-bè-bè-bèehn…’. Maar voor dat Joep zijn zin heeft afgemaakt, doen anderen dit voor hem. Tenslotte huppelt Joep naar het weiland naast hem. Daar staat Dirk, zijn nieuwe buurschaap. Zou hij het hem kunnen vertellen?De voorstelling is speciaal bedoeld voor ouders en kinderen die al bekend zijn bij een logopedist/logopedist-stottertherapeut. Na aanmelding via de site www.stotteren.nl/home krijgt men een bevestiging. Let op: vol = vol in verband met een beperkt aantal plaatsen. Wees er snel bij!

Datum : zaterdag 22 oktober 2016, WERELDSTOTTERDAG

Leeftijd : 4+

Aanvang : Inloop is vanaf 14:00 uur, begin theatervoorstelling 14.30 uur tot 15.45 uur.

Entree : GRATIS!! Eventueel gebruik van consumpties op eigen kosten.

Aanmelding : www.stotteren.nl/home klik op flyer ‘JOEP!’

Locatie : Boerderij ‘De Middenhof’, Duetlaan 1-3 in Nieuwegein

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door Stottervereniging ‘Demosthenes’ en de Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) en georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST

‘Stotteren, blijf erover praten’
Wereldstotterdag 2015: extra aandacht voor nazorg bij stotteren

 

De Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) organiseert op Internationale Wereldstotterdag
(22 oktober 2015) een campagne over nazorg bij stotteren met als thema:
‘Stotteren, blijf erover praten!’
Doel van de campagne is om het bewustzijn van het belang van nazorg bij stotteren te vergroten zodat het stotteren niet steeds opnieuw een belemmering wordt in de communicatie.

Nazorg stotteren voorkomt terugval
Veel van de 170.000 personen die stotteren hebben in hun leven wel één of meerdere therapieën gevolgd. Het succes is sterk wisselend en hangt af van meerdere factoren. Terugval in oude stotterpatronen wordt regelmatig gerapporteerd. Blijvend aandacht besteden aan het onderhouden van het lichaamsbewustzijn, de emotionele weerbaarheid en/of de controle over het spreken helpt terugval te voorkomen. In de richtlijn ‘stotteren bij kinderen adolescenten en volwassenen’ is een aanbeveling opgenomen over nazorg. De richtlijn is een leidraad voor de logopedist-stottertherapeut.

Meer voorlichting over nazorg
De NFS organiseert op wereldstotterdag bijeenkomsten in de stottercafés van de patiëntenvereniging Demosthenes en op een aantal speciaal voor deze dag ingerichte locaties.
Een aantal stottertherapeuten van de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST) heeft dit voorjaar een interactieve website gelanceerd voor lifetime zorg na stottertherapie, waarop je kunt participeren in een sociaal netwerk: Stotters.nl.

Op wereldstotterdag 2015 is er in het bijzonder aandacht voor Stotters.nl

Over de campagne:
In Amsterdam wordt op 22 oktober een bijeenkomst georganiseerd” op de volgende locatie
Van De Buurt, Gerard Callenburgstraat 1, 1055VT Amsterdam.
De avond begint om 21:00 uur

Jubileum-1

Augustus 2015: We vieren het 30-jarig bestaan van de praktijk 

Kwaliteitsregister Paramedici

Kwaliteitsregister-paramedici

Als praktiserend logopedist ben je verplicht geregistreerd te staan in het Kwaliteitsregister Paramedici. Om je te registreren, dien je regelmatig nascholing te volgen, intercollegiaal overleg te plegen en overige activiteiten te ondernemen om de kwaliteit van zorg te waarborgen. Wij staan hier geheel achter; door je bij te scholen, blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en neemt de kwaliteit van zorg toe.

Via onderstaande link kunt u zien of iemand geregistreerd staat. De loopduur van de registratie is telkens 5 jaar. Hierna moeten opnieuw bewijsstukken ingeleverd worden voor een volgende periode (standaard procedure).

http://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/Paginas/RaadplegenRegisters.aspx

Vrijdag 19 juni 2015

Daphne Krakeel heeft met goed gevolg de post-HBOcursus ´eet- en drinkproblemen bij baby´s en zeer jonge kinderen´ gevolgd en afgerond. Zij is nu preverbaal logopedist.

12 april Typhoon in het Zapp Weekjournaal

Typhoon Zapp weekjournaal

Vanaf de 21e minuut vertelt hij over zijn stotteren.

http://jeugdjournaal.nl/item/781840-typhoon-in-het-zapp-weekjournaal.html